Cari Plan Rumah 2 Bilik Kos Rendah Idaman Anda ?

       Anda sedang mencari idea plan rumah 2 bilik kos rendah? Hari ini PelanBanglo.com ingin berkongsi satu pelan rumah 2 bilik yang sesuai untuk dijadikan sebagai rumah rehat dan homestay anda di kampung. Ruang apa yang anda perlukan dalam pelan rumah 2 bilik ini ? Ruang asas yang anda perlukan adalah 2 bilik air, 1 tandas, ruang tamu dan makan sekali, dapur kering serta car porch terbuka atau berbumbung. Semua bergantung kepada bajet anda.

Foto 1 : Pelan Banglo LD50 menujukkan susunatur ruang berkonsepkan homestay.

    Pelan banglo LD50 merupakan contoh plan rumah 2 bilik kos rendah untuk anda bina di kampung sebagai rumah rehat atau home stay idaman sekeluarga. Bolehlah sekali-kali balik di kampung boleh guna dan boleh disewa juga sebagai home stay bagi menambah pendapatan keluarga anda.

 Anda mesti mempunyai saiz tanah lot minima 60’lebar x 55’ Panjang. Saiz rumah bagi plan rumah 2 bilik kos rendah ini 30’ lebar x 30’ Panjang. Dengan keluasan 839kp termasuk 1 tempat letak kereta berbumbung. Disediakan juga ruang verandah, ruang tamu dan makan berasingan termasuk dapur kering. 2 buah bilik berkongsi satu tandas. Anggaran kasar untuk kos anda bina rumah atas tanah sendiri lebih kurang RM70K – RM80K (standard rumah teres biasa) bergantung jenis bahan binaan dan kemasan yang digunakan.

Foto 2: Perspektif luaran Pelan Banglo LD50 gambaran apabila siap dibina oleh anda.

Perpektif di atas menunjukkan gambaran apabila anda telah siap bina rumah homestay di kampung menggunakan Pelan Banglo LD50. Adakah pelan rumah ini merupakan plan rumah 2 bilik kos rendah anda ? Jika Ya! Anda boleh melihat Pelan Banglo LD50 lebih terperinci lagi dengan KLIK link dibawah :

“Contoh Plan Rumah 2 Bilik Kos Rendah”

 PERHATIAN! Sekiranya anda berminat untuk membina plan rumah 2 bilik kos rendah dan memulakan bisnes homestay. Kami kongsikan disini ada panduan “Bagaimana Menguruskan Homestay Hingga Menjadi Rebutan Ramai Pelawat Untuk Menempah…Bukan Sehari atau Dua hari.. Tetapi Berhari-hari!”

Anda berminat  nak homestay sendiri ?

Cepat dapatkan ebook ini sementara diberikan percuma!!! 

Anda Klik sini : "Saya Nak Ebook 10 Rahsia Pelaris Homestay"

PREVtips

NEXTtips


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click