PREV

NEXT

Konsep Rekabentuk    :   Moden Tropika 

Perancangan Ruang     : Pelan rumah banglo LD36 direkabentuk fasad tinggi rendah menjadikan banglo lebih menarik dengan merekabentuk 2 bumbung yang lebih tinggi daripada bumbung lain. Rekabentuk macam menara dan bertindak sebagai mercu tanda rumah ini.  Tempat letak kereta 2 petak diletakkan disebelah kiri rumah bersebelahan ruang tamu. Ruang tamu yang luas dan dengan siling tinggi 15’kaki memberikan impak ruang lebih menarik. Bilik tidur utama mengadap jalan utama . Bilik-bilik dibahagi kepada 2 bahagian. Bilik untuk anak (bilik 2 & 3) diletakkan berdekatan ruang keluarga dan bilik utama. Manakala bilik untuk tetamu (bilik 4/5) dan mini office (bilik 6) diletakkan berdekatan ruang tamu. Ruang makan ditengah-tengah rumah mengadap teres dan kolam ikan. Pelan rumah banglo LD36 sesuai untuk tanah yang melintang (85’L x 65’P) dan keluarga yang ramai.


Keistimewaan Rekabentuk     : Pelan Banglo LD36 merupakan pelan rumah khas untuk tanah lot melintang yang panjang dengan ukuran saiz lot minima 85’kaki lebar x 65’kaki panjang (25.7m x 19.8m). Bumbung utama dibahagikan kepada 2 bahagian mengikut susunan ruang tamu, makan dan bilik utama.  Ruang tamu & bilik utama disediakan siling yang tinggi lebih 13- 15 kaki. Semua kecerunan bumbung kebahagian belakang rumah. Dapur kering yang luas boleh muat meja sarapan dan membolehkan dapur memasak diletakkan ditengah-tengah.

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-36

Saiz lot minima (Tengah) 85’ L x 65’ P (25.7m x 19.8m) 
Saiz lot minima (Tepi) 95’ L x 65’ P (28.7m x 19.8m)
Saiz rumah banglo 65’ L x 35’ P (19.8m x 10.5m)
Banglo setingkat 6 bilik + 3 bilik air 
Tempat letak kereta (TLK) 2 petak (berbumbung) 
Keluasan lantai

2, 195kp(188.1mp) + 308 kp (28.6mp -TLK berbumbung)  = 2, 195kp (203.1mp)

Ruang disediakan

Ruang tamu , ruang makan, ruang keluarga dapur kering  & dapur basah = teres berbumbung +  kolam ikan.

Bilik 1 bilik utama + 5 bilik tidur
Bilik air 3 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 mukasurat (4 Perspektif) 
Pakej B : 24 Mukasurat (12 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (12 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 6 Perspektif

PELAN BANGLO LD-36 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1199
Buy Now
Buy Now
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click