PREV

 

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Moden Tropika

Perancangan Ruang     :  Pelan rumah banglo direkabentuk dengan menerapkan konsep “linear” atau memanjang  sesuai dengan bentuk tapak yang memanjang (melintang). Ruang tamu, makan dan dapur diasingkan dari ruang keluarga serta bilik-bilik untuk mendapatkan privasi maksimum.  Setiap bilik dan ruang utama disusunatur supaya mendapatkan pencahayaan, pengudaraan dan pandangan keluar yang maksimum. Ruang tamu yang luas 20’ x 20’ diasingkan dengan ruang makan sama ada dengan dinding solid atau dinding transpirasi. Kaunter terbuka disediakan diantara ruang makan dan dapur kering menampakan ruang lebih luas. Dari ruang makan boleh ke teres 4 untuk ke belakang rumah. Teres 1, 2 dan 3 diletakkan mengadap kolam ikan / mini sebagai kawasan riadah bersama keluarga. Bentuk fasad yang memanjang menampakan rumah banglo kelihatan mewah.


Keistimewaan Rekabentuk     :  Pelan rumah banglo LD-8 direkabentuk bagi anda yang mempunyai keluarga besar. Konsep ruang tamu yang luas 20’ x 20’ (6.1m x 6.1m) sedia digunakan untuk perbagai aktiviti. Setiap ruang utama (ruang tamu, makan dan ruang keluarga) dihubungkan melalui ruang galeri/laluan.  Pintu masuk kedua disediakan di tempat letak kereta. Bilik bacaan boleh dijadikan bilik tidur atau mini ofis/soho.

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-8

Saiz lot minima (Tengah) 110’L x 65’P (33.52m x 19.81m)
Saiz lot minima (Tepi) 120’L x 65’P (36.57m x 19.81m)
Saiz rumah banglo 90’L x 43’P (27.43m x 13.10m)
Banglo setingkat 6 bilik + 1 utiliti + 1 stor + 4 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 2 petak + 2 terbuka
Keluasan lantai

2,652kp (246.2 mp) + 510kp (47.3mp -TLK + teres terbuka) 

= 3,162 kp (293.5mp)

Ruang disediakan Ruang tamu berasingan, ruang makan, ruang keluarga, dapur basah dan kering, bilik bacaan, tempat kasut, laluan galeri, teres , kolam mini / kolam ikan, stor, foyer (lobi)
Bilik 1 bilik utama + 5 bilik + 1 bilik bacaan
Bilik air 4 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 Mukasurat (5 Perspektif)
Pakej B : 31 Mukasurat (18 Perspektif)
Pakej C : 31 Mukasurat (18 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 4 Perspektif

PELAN BANGLO LD-8 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM499
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM1199
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1399
Buy Now
Buy Now

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

 

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click