PREV

NEXT

Konsep Rekabentuk    :   Moden Tropika 

Perancangan Ruang     : Pelan rumah banglo LD35  direkabentuk dengan menerapkan konsep elemen resort dan laman ‘Courtyard” yang memberikan keunikan pada rekabentuk dan susunatur setiap ruang. Lantai dalaman rumah dinaikkan 1.5’kaki (450mm) dari aras tanah. Disediakan 3 anak tangga naik ke ruang lobi (foyer) dengan pintu utama bersaiz 4’ lebar x 8’ tinggi menyambut tetamu. Ruang tamu diasingkan dengan ruang makan oleh ruang galeri yang boleh digunakan untuk meletakkan koleksi-koleksi gambar istimewa anda sekeluarga. Ruang makan lebih luas dengan konsep terbuka, dapur basah dan kaunter sarapan berdekatan runag keluarga. Anda boleh bersantai bersarapan bersama keluarga di luar (teres terbuka) sambil menikmati pemandangan kolam ikan dengan bunyi percikan air pancut. Ruang keluarga boleh diasingkan dengan ruang makan menyediakan bingkai  tingkap kayu terbuka membolehkan penghuninya melihat aktiviti di ruang makan.  Bilik–bilik disusunatur supaya mendapat pravasi yang maksima. Bilik utama mengadap kolam ikan dan jalan utama supaya dapat memantau aktiviti dari jalan dan kehadiran tetamu. Rekabentuk fasad ala resort dan bumbung mengambikira faktor iklim tropikal dengan gabungan elemen menegak dan melintang pada dinding dan tingkap.


Keistimewaan Rekabentuk     : Pelan rumah banglo LD35 berkonsep fasad resort dengan elemen air (kolam ikan-fish pond) mengadap ruang utama.  Ia juga boleh ditukarkan kepada kolam renang mini atau taman (Courtyard). Ruang tamu dengan ketinggian 15’kaki (4.5m) bersaiz 16’x 16’ menjadikan rumah lebih luas, menarik dan mewah. Ruang tamu disediakan  teres berbumbung untuk bersantai bersama keluarga atau tetamu. Bilik bacaan disediakan di sebelah ruang galeri. Ruang makan berasingan dengan ruang tamu. Tempat letak kereta 3 petak disediakan untuk pemilik rumah banglo ini.    

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-35

Saiz lot minima (Tengah) 60’ L x 90’ P (18.3m x 27.4m) 
Saiz lot minima (Tepi) 70’ L x 90’ P (21.3m x 27.4m)
Saiz rumah banglo 38’ L x 57’ P (11.4m x 17.1m)
Banglo Setingkat 5 bilik + 1 Utiliti + 3 bilik air 
Tempat letak kereta (TLK) 3 petak (berbumbung) 
Keluasan lantai

2, 025kp  kp (188.1mp) + 308 kp (28.6mp -TLK berbumbung)  

= 2,333 kp (216.7mp) 

Ruang disediakan

Ruang lobi, ruang tamu , ruang makan, ruang keluarga, dapur basah dan kering serta galeri 1 teres berbumbung + 1 teres terbuka & kolam ikan.

Bilik 1 bilik utama + 4 bilik tidur + 1 utiliti
Bilik air 3 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan Rumah Banglo


Pakej A : 12 mukasurat (4 Perspektif) 
Pakej B : 24 Mukasurat (15 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (15 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 8 Perspektif

PELAN BANGLO LD-35 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1199
Buy Now
Buy Now
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click