PREV

 

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Tropika Moden

Perancangan Ruang     :  Rekabentuk dan susunatur ruang Pelan Banglo LD25 menerapkan konsep pengasingan ruang utama dan bilik-bilik yang lebih privasi.  Lobi disediakan sebelum memasuki ruang tamu.  Ruang tamu diasingkan dengan ruang makan oleh dinding berdekoratif.  Dapur kering dan basah dibina berasingan dan berhampiran dengan ruang makan.  Kaunter terbuka disediakan di antara ruang makan dan dapur kering.  Bilik 5 boleh dijadikan bilik tetamu dan bilik air 4 untuk kegunaan tetamu.  Untuk ke ruang keluarga dan bilik-bilik mesti melalui ruang galeri yang diasingkan dengan ruang tamu dan makan bagi memberikan privasi maksimum kepada ahli keluarga.  Bilik 2 dan bilik 3 berkongsi bilik air 2.  Ruang keluarga menghadap teres 3 dan mini kolam renang serta pintu sorong (sliding) disediakan untuk keluar ke teres 3.  Teres 3 berbumbung pergola memberikan keunikan dan gaya tropika.  Bilik utama yang luas menghadap teres 2 dan mini kolam, memberikan pemilik berehat dan santai.  Teres 1 disediakan untuk aktiviti keluarga atau bersama tetamu.  Rekabentuk fasad berkonsepkan tropika sesuai untuk iklim tropika.  Penggunaan gabungan 3 warna iaitu hijau tua, hijau muda dan putih menjadikan Pelan Banglo LD25 lebih menarik didirikan di kawasan kampung atau desa.


Keistimewaan Rekabentuk     :  Rumah banglo yang memiliki 5 bilik dan 4 bilik air  berserta 2 teres berbumbung dibina mengahadap mini kolam renang. Rekabentuk fasad dan bumbung yang ringkas mudah untuk pembinaan. Aras lantai rumah dalam ditinggikan 1’ (300mm) dari aras tanah luar untuk elakkan kemasukan air. Ruang tamu yang luas berukuran 20’ x 15’ dan bilik utama berukuran 15’ x 20’ termasuk bilik air 1.  Pengasingan ruang tamu dan makan dengan dinding dekoratif.  Dapur basah dan kering berasingan dipisahkan dengan pintu sliding.  Kaunter top terbuka disediakan di antara ruang makan dan dapur kering. Ruang keluarga, tamu dan bilik utama menghadap mini kolam renang berukuran 8’ x 14’.

 

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-25

Saiz lot minima (Tengah) 76’ L x 74’ P (25.6m x 22.6m)
Saiz lot minima (Tepi) 86’ L x 74’ P (28.6m x 22.6m)
Saiz rumah banglo 56’ L x 44’ P (17.1m x 13.4m)
Banglo setingkat 5 bilik + 4 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 1 petak
Keluasan lantai

1,865kp (172.8 mp) + 348kp (32.3mp -TLK + teres terbuka)

= 2,213kp (205.1mp)

Ruang disediakan Ruang tamu berasingan ruang makan, ruang keluarga, dapur basah dan kering, lobi, galeri,teres terbuka , teres kolam.
Bilik 1 bilik utama, 4 bilik
Bilik air 4 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 15 Mukasurat (6 Perspektif)
Pakej B : 34 Mukasurat (19 Perspektif)
Pakej C : 34 Mukasurat (19 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 8 Perspektif

 
PELAN BANGLO LD-25 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1199
Buy Now
Buy Now

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

 

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click