PREV

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Moden Tropika

Perancangan Ruang     : Pelan rumah banglo LD33 direkabentuk dengan menerapkan konsep keselamatan sekeluarga diutamakan. Susunatur  bilik tidur utama dihadapan bagi memastikan ketua keluarga mengetahui aktiviti di luar dan jalan utama.  Ruang tamu berasingan dengan ruang makan dan lain-lain ruang. Ruang keluarga , makan & dapur diletakkan ditengah-tengah bahagian rumah bagi memudahkan penghuni  menjalankan aktiviti harian. 

 

3 bilik tidur diletakkan dibahagian belakang bagi menjamin tahap privasi yang maksimum bagi anak-anak  pemilik rumah banglo LD33. Bilik tidur 2 dilengkapi dengan bilik air untuk bilik anak perempuan atau pengantin baru. Ruang teres berbumbung menjadi ruang rehat santai keluarga dibina di tepi ruang makan & keluarga. Setiap tingkap pada pelan rumah LD33 disediakan 2 kaki tinggi dari aras lantai utama memberikan pandangan keluar rumah yang luas serta kadar pencahayaan dan pengudaraan yang maksimum. 


Keistimewaan Rekabentuk     : Rekabentuk pelan rumah LD33 sesuai bagi anda yang memiliki anak 3-5 orang. Setiap ruang disusun mengikut keperluan anak semasa kecil & dewasa. Ruang tamu berasingan dengan ruang makan & boleh bergabung dengan ruang TLK (Porch) untuk aktiviti jamuan. Ruang makan dan keluarga diletakkan ditengah-tengah pelan rumah LD33 bagi memudahkan aktiviti keluarga. Bilik tidur utama dihadapan dan 3 bilik anak-anak dibahagian belakang dilengkapi 2 tandas. Bilik tidur 2 dilengkapi bilik air dari dalam untuk bilik anak perempuan dan bilik pengantin baru. Dapur kering dengan kaunter top terbuka mengadap ruang makan. 

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-33

Saiz lot minima (Tengah) 50’ L x 80’ P (15.2m x 24.3m) 
Saiz lot minima (Tepi) 60’ L x 80’ P (18.3m x 24.3m)
Saiz rumah banglo 30’ L x 50’ P (9.1m x 15.2m)
Banglo setingkat 4 bilik + 3 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 2 petak 
Keluasan lantai

1, 477kp  kp (137.1 mp) + 203 kp (18.9mp -TLK + teres terbuka)  = 1,680kp (156.0mp)

Ruang disediakan

Ruang tamu , ruang makan, ruang keluarga, dapur basah dan kering, 2 teres  berpegola di atas.

Bilik 1 bilik utama, 3 bilik 
Bilik air 3 bilik air 

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 mukasurat (4 Perspektif) 
Pakej B : 24 Mukasurat (10 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (10 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 6 Perspektif

PELAN BANGLO LD-33 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM299
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM599
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM999
Buy Now
Buy Now
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click