PREV

NEXT

Konsep Rekabentuk    :   Moden Tropika 

Perancangan Ruang     : Pelan rumah banglo LD37 direkabentuk dengan menerapkan ciri-ciri rumah melayu tradisional memberikan keunikan pada rekabentuk dan susunatur setiap ruang. Lantai dalaman rumah dinaikkan 4’kaki (1.2m) dari aras tanah. Disediakan 2 buah tangga untuk naik ke ruang lobi (foyer) dan verandah. Ruang verandah bolek diakses dari ruang tamu dan ruang makan mengunakan pintu sliding. Ruang verandah menjadi ruang santai utama sekeluarga. Ruang tamu, makan dan dapur disusunatur berdekatan dengan bilik-bilik. Bilik utama mengadap porch dan jalan utama supaya dapat memantau aktiviti dari jalan dan kehadiran tetamu. Rekabentuk fasad dan bumbung mengambikira faktor iklim tropikal dan senibina rumah melayu tradisional atau rumah kampung.


Keistimewaan Rekabentuk     : Pelan rumah banglo LD37 berkonsep rumah kampung atau rumah melayu tradisional yang menjadikan  verandah untuk aktiviti keluarga.  Ruang verandah yang luas dan terbuka (tidak berdinding) memberikan pengudaraan & pencahayaan maksimum.. Lantai rumah dinaikkan 4’kaki (1.2m) dari aras tanah. Verandah disediakan 2 buah anak tangga untuk naik ke rumah ini dari tempat letak kereta atau laman rumah. Ruang tamu, makan dan dapur diletakkan berdekatan bilik-bilik. Sebuah tangga disediakan dibahagian dapur untuk laluan kecemasan atau pintu keluar alternative.

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-37

Saiz tanah lot (Tengah) 54’ L x 66’ P (16.4m x 20.1m) 
Saiz tanah lot (Tepi) 64’ L x 66’ P (19.4m x 20.1m)
Saiz rumah banglo 34’ L x 37’ P (10.4m x 11.2m)
Banglo setingkat 3 bilik + 2 bilik air 
Tempat letak kereta (TLK) 1 petak (berbumbung) 
Keluasan lantai

1, 236kp (114.9mp) + 155kp (14.4mp -TLK berbumbung)  = 1, 391 kp (129.3mp) 

Ruang disediakan

Ruang lobi, verandah, ruang tamu, makan, ruang dapur dan yard.

Bilik 1 bilik utama + 2 bilik tidur
Bilik air 2 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 mukasurat (4 Perspektif) 
Pakej B : 24 Mukasurat (12 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (12 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 6 Perspektif

PELAN BANGLO LD-37 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM299
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM599
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM999
Buy Now
Buy Now
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click