PREV

 

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Moden Kontemporari

Perancangan Ruang     :  Rekabentuk banglo berkonsepkan moden kontemporari. Ruang-ruang di dalam rumah disusunatur bagi mendapatkan pencahayaan secara semulajadi. Setiap ruang disusunatur mengikut tahap privasi dan penggunaannya. Ruang tamu diasingkan dengan ruang makan dan bilik-bilik oleh ruang dapur basah dan dapur kering. Bilik utama diletakkan dihadapan memberikan keistimewaan untuk melihat dan mengawal aktiviti luaran dan dalaman rumah.  Untuk ke ruang makan dan bilik-bilik perlu melalui laluan galeri yang boleh menempatkan gambar-gambar keluarga dan sebagainya.  Ruang keluarga disediakan pintu sliding untuk keluar ke teres dan menghasilkan interaksi dengan ruang makan serta dapur kering.  Dapur basah disediakan pintu sliding supaya kelihatan luas dan mengelakkan asap memasuki ruang-ruang dalam rumah ketika memasak.  Ruang tamu disediakan pintu sliding keluar ke teres 1 untuk aktiviti luar rumah bagi tetamu atau keluarga.  Elemen bumbung yang ringkas, mudah untuk dibina merupakan ciri utama elemen rekabentuk fasad moden. Gabungan bumbung konkrit rata di tempat letak kereta dan teres 1 dengan rekabentuk tiang-tiang yang menarik menjadikan banglo LD-20 lebih unik.


Keistimewaan Rekabentuk     :  Ruang tamu direkabentuk berasingan dengan ruang makan.  Ruang makan berkongsi dengan dapur kering memudahkan penyediaan dan hidangan makanan.  Ruang tamu boleh dijadikan bilik tambahan dengan penambahan pintu sliding seperti Pelan Banglo LD21. Rekabentuk bumbung yang ringkas dan mudah dibina serta praktikal sangat sesuai bagi lot tanah yang kecil.

 

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-20

Saiz lot minima (Tengah) 45’ L x 70’ P (13.7m x 21.3m)
Saiz lot minima (Tepi) 55’ L x 70’ P (16.7m x 21.3m)
Saiz rumah banglo 25’ L x 40’ P (7.6m x 12.2m)
Banglo setingkat 3 bilik + 2 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 2 petak
Keluasan lantai

986kp (91.6mp) + 328kp (30.5mp -TLK + teres berbumbung)

= 1,314kp (122.1mp)

Ruang disediakan Ruang tamu , ruang makan, utiliti/ruang keluarga,dapur basah dan kering, teres berbumbung.
Bilik 1 bilik utama + 2 bilik
Bilik air 2 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 Mukasurat (3 Perspektif)
Pakej B : 24 Mukasurat (8 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (8 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 4 Perspektif

 
PELAN BANGLO LD-20 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM299
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM599
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM999
Buy Now
Buy Now

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

 

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click