PREV

 

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Moden Tropika

Perancangan Ruang     :  Rekabentuk banglo berkonsepkan moden tropika dan paling sesuai untuk lot tanah kecil dengan bajet yang minima. Ruang-ruang di dalam rumah disusun bagi mendapatkan pencahayaan semulajadi dan memastikan rumah kecil kelihatan luas dengan gabungan konsep dapur terbuka. Bilik-bilik disusun mengikut tahap privasi.  Ruang tamu diasingkan dengan ruang makan dan keluarga oleh dapur terbuka. Ruang tamu dengan tingkap 1 kaki (300mm) tinggi dari lantai menjadikan ruang tamu lebih luas dan mendapat pencahayaan maksimum. Bilik utama diletakkan dihadapan memberikan keistimewaan untuk melihat dan mengawal aktiviti luaran dan dalaman rumah.  Bilik untuk anak diletakkan berdekatan dan bersebelahan ruang keluarga.  Ruang makan disediakan pintu sliding untuk kemudahan keluar masuk melakukan aktiviti luaran rumah dan bagi mendapatkan pencahayaan maksimum. Pada pintu masuk utama disediakan gerbang bagi menjadikan banglo ini kelihatan lebih istimewa dan sebagai elemen penyambut tetamu.


Keistimewaan Rekabentuk     :  Rekabentuk khas untuk lot kecil dan bajet yang rendah. Ruang tamu direkabentuk berasingan dengan ruang makan.  Dapur ditengah-tengah memisahkan ruang tamu dan makan dengan konsep dapur terbuka supaya ruangnya lebih luas. Ruang makan berdekatan dengan dapur memudahkan proses penyediaan dan menghidang makanan. Rumah ditinggikan 1 ½ kaki (450mm) dari aras tanah dengan 3 anak tangga. Rekabentuk bumbung dan fasad yang ringkas, praktikal serta mudah untuk dibina.

 

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-19

Saiz lot minima (Tengah) 40’ L x 70’ P (12.2m x 21.3m)
Saiz lot minima (Tepi) 50’ L x 70’ P (15.2m x 21.3m)
Saiz rumah banglo 20’ L x 40’ P (6.1m x 12.2m)
Banglo setingkat 3 bilik + 2 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 1 petak
Keluasan lantai 780kp (73.2mp) + 134kp (12.5mp -TLK + tangga) = 914kp (85.7mp)
Ruang disediakan Ruang tamu , ruang makan, ruang keluarga, dapur dan tangga kecil (step).
Bilik 1 bilik utama + 2 bilik
Bilik air 2 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 Mukasurat (3 Perspektif)
Pakej B : 24 Mukasurat (8 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (8 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 4 Perspektif

 
PELAN BANGLO LD-19 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM199
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM599
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM799
Buy Now
Buy Now

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

 

NEXT


E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click