PREV

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Tropikal

Perancangan Ruang     : Rekabentuk dan susunatur ruang Pelan Rumah Banglo LD34 menerapkan konsep pengasingan ruang utama dan bilik-bilik yang lebih privasi bagi sebuah keluarga yang ramai anak.  Lobi utama disediakan sebelum memasuki ruang tamu yang direkabentuk seperti menara.  Ruang tamu yang luas diasingkan dengan ruang makan oleh dinding berdekoratif.  Dapur kering dan basah dibina berasingan dan berhampiran dengan ruang makan.  Kaunter terbuka disediakan di antara ruang makan dan dapur kering.  Bilik tetamu boleh dijadikan pejabat mini dan bilik air 2 untuk kegunaan tetamu.   Bilik tidur 2 dan bilik 3 berkongsi bilik air dari dalam bilik masing-masing.  Ruang keluarga menghadap teres 1.  Dari ruang tamu boleh keluar ke teres 1 berbumbung  menjadi ruang santai sekeluarga dan tetamu. Bilik utama disediakan teres khas bagi pemilik berehat dan santai.  Rekabentuk fasad berkonsepkan tropika sesuai untuk iklim tropika.  Bumbung pada runag lobi yang tinggi menjadikan  Pelan Rumah Banglo LD34 lebih UNIK dan menarik didirikan di kawasan kampung atau bandar. 


Keistimewaan Rekabentuk     : Rekabentuk pelan rumah banglo LD34 khusus untuk anda yang mempunyai anak ramai dan tanah yang luas berukuran minima 72’ lebar x 93’ panjang.  Rumah banglo yang memiliki 6 bilik dan 4 bilik air  berserta 2 teres berbumbung dibina mengahadap kawasan belakang rumah. Rekabentuk fasad dan bumbung yang ringkas mudah untuk pembinaan. Aras lantai rumah dalam ditinggikan 1.5’kaki (450mm) dari aras tanah luar untuk impak rumah kelihatan lebih tinggi. Ruang lobi yang tinggi macam menara merupakan mercu tanda pelan rumah banglo LD34.Tempat letak kereta berbumbung diletakkan sesebelah dapur basah dan pemilik boleh masuk terus ke dapur basah. Ruang tamu yang luas dan digabungkan dengan ruang makan berukuran 20’ x 27’ sesuai untuk aktiviti keramaian di kampung.  Pengasingan ruang tamu dan makan dengan dinding dekoratif.  Kaunter top terbuka disediakan di antara ruang makan dan dapur kering. Bilik utama disediakan khas ruang almari pakaian dan teres. 

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-34

Saiz lot minima (Tengah) 72’ L x 93’ P (21.8m x 28.8m)
Saiz lot minima (Tepi) 82’ L x 93’ P (21.8m x 28.2m)
Saiz rumah banglo 52’ L x 57’ P (15.7m x 17.1m)
Banglo setingkat 6 bilik + 4 bilik air 
Tempat letak kereta (TLK) 4 petak (2 berbumbung + 2 terbuka) 
Keluasan lantai

2, 435kp  kp (226.2 mp) + 257 kp (23.8mp -TLK berbumbung)  = 2, 692 kp (250.0mp)

Ruang disediakan

Ruang lobi, ruang tamu , ruang makan, ruang  keluarga, dapur basah dan kering, 2 teres  terbuka & kolam ikan.

Bilik 1 bilik utama + 5 bilik tidur
Bilik air 4 bilik air 

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 12 mukasurat (4 Perspektif) 
Pakej B : 24 Mukasurat (15 Perspektif)
Pakej C : 24 Mukasurat (15 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 8 Perspektif

PELAN BANGLO LD-34 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1199
Buy Now
Buy Now
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

NEXT


PELAN BANGLO POPULAR

0---Pelan-Rumah-Idaman---Pelan-Banglo-LD35Pelan Banglo LD-35 (NEW)

Saiz lot minima : 60’(L) x 90’(P)
Banglo setingkat : 5 bilik + 3 bilik air
Tempat letak kereta : 3 petak 
Keluasan rumah banglo :2,333kp

PELAN BANGLO TERBARU

S0-Pelan-Rumah-Pelan-Banglo-LD-38

Pelan Banglo LD-52 (NEW)

Saiz tanah lot  : 70’L x 70’P
Banglo 1 tingkat : 5 bilik + 3 bilik air
Tempat letak kereta : 2 petak 
Luas  plan rumah    : 2,316 kp

Login Form

Shopping cart

Cart empty

E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click