PREV

 

NEXT

Konsep Rekabentuk    :  Moden Tropika

Perancangan Ruang     :  Rekabentuk fasad tinggi rendah memperlihatkan banglo lebih menarik dengan menjadikan tingkat atas bahagian yang paling tinggi sebagai mercu tanda rumah banglo. Ruang-ruang diatur mengikut tahap privasi (privacy) dengan konsep ruang utama berasingan. Pintu masuk kecil terus ke teres 1 disediakan untuk tetamu dari pagar utama. Ruang tamu dan makan berasingan dan mengadap teres serta kolam mini. Ruang makan berdekatan dapur kering dan basah. ‘Counter top’ disediakan diruang dapur kering supaya ruang lebih luas. Bilik-bilik disusun supaya lebih privasi. Bilik di tingkat atas dihubungkan dengan tangga berbentuk ‘U’. Ruang keluarga di tingkat atas boleh melihat ruang keluarga ditingkat bawah dan kolam ikan. Bilik 3 boleh dijadikan bilik utama dengan bilik air dan balkoni sendiri.  Dari ruang tamu atau ruang makan boleh keluar ke teres melalui pintu sorong (sliding door). Aktiviti luaran keluarga boleh dilakukan di teres 2 dan teres 3. Kolam mini menjadikan titik tumpu bagi setiap ruang dan sebagai elemen penyejuk serta interaksi ruang dalaman dengan ruang luaran. Pintu pagar sliding disediakan untuk membolehkan 2 petak parkir kereta. Pintu pagar kecil disebelah kiri dilengkapi kompartmen meter air, elektrik dan peti surat serta nombor rumah direkabentuk secara teratur.


Keistimewaan Rekabentuk     :  Ruang tamu, ruang makan dan ruang keluarga (di tingkat bawah dan atas) berasingan serta mengadap kolam mini (atau kolam ikan). Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 & 3 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan tetamu dihubungkan oleh pelantar kayu berpegola. Ruang keluarga ditingkat atas boleh melihat ruang keluarga ditingkat bawah termasuk kolam ikan. Bilik 3 di tingkat atas  boleh dijadikan bilik utama menjadikan banglo 1 ½ tingkat yang istimewa untuk anda sekeluarga.

Perincian Pelan Rumah Banglo LD-15

Saiz lot minima (Tengah) 60’ L x 80’ P (18.2m x 24.4m)
Saiz lot minima (Tepi) 70’ L x 80’ P (21.2m x 24.4m)
Saiz rumah banglo 40’ L x 50’ P (12.2m x 15.2m)
Banglo 1 1/2 tingkat 5 bilik + 1 setor + 3 bilik air
Tempat letak kereta (TLK) 2 petak
Keluasan lantai

2, 047 kp (190.7 mp) + 481 kp (44.5 mp -TLK + Teres 1- 3) 

= 2, 528 kp (234.7 mp)

Ruang disediakan

Tingkat bawah     : Ruang tamu, ruang makan, dapur basah dan kering, setor, lobi, teres  berbumbung, ruang keluarga, 4 bilik dan 2 bilik air serta kolam ikan.

Tingkat atas         : Balkoni, ruang keluarga, 1 bilik dilengkapi bilik air.

Bilik 1 bilik utama + 4 bilik + 1 setor
Bilik air 3 bilik air

Jumlah Mukasurat  Laporan Rekabentuk Skimatik & Pelan


Pakej A : 16 Mukasurat (5 Perspektif)
Pakej B : 33 Mukasurat (16 Perspektif)
Pakej C : 33 Mukasurat (16 Perspektif)
Pakej D : Pelan dalam format CAD/DWG + Percuma 4 Perspektif

PELAN BANGLO LD-15 Harga Beli Guna E-Commerce Beli Secara Manual
PAKEJ A (PDF-A4) RM399
Buy Now
Buy Now
PAKEJ B (PDF-A4) RM799
Buy Now
Buy Now
PAKEJ C (PDF-A3) RM999
Buy Now
Buy Now
PAKEJ D (AutoCAD) RM1199
Buy Now
Buy Now

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekabentuk pelan rumah ini membolehkan setiap pemilik yang ingin membina secara berperingkat mengikut bajet.  Anda boleh bina secara berperingkat iaitu fasa pertama sehingga bahagian dapur dan 2 bilik air dahulu. Pembinaan fasa kedua adalah ruang tamu dan bilik 2 hingga bilik 4. Ruang keluarga  boleh dijadikan ruang membaca  atau bilik tambahan jika diperlukan. Ruang tamu dan ruang makan yang luas dengan konsep terbuka dapur kering. Kaunter minuman (sarapan) memisahkan ruang makan dengan dapur kering. Ruang teres 2 menjadikan tempat bersantai bersama keluarga dan ruang teres 1 bersama tetamu
PREV

 

NEXT


PELAN BANGLO POPULAR

0---Pelan-Rumah-Idaman---Pelan-Banglo-LD35Pelan Banglo LD-35 (NEW)

Saiz lot minima : 60’(L) x 90’(P)
Banglo setingkat : 5 bilik + 3 bilik air
Tempat letak kereta : 3 petak 
Keluasan rumah banglo :2,333kp

PELAN BANGLO TERBARU

S0-Pelan-Rumah-Pelan-Banglo-LD-38

Pelan Banglo LD-52 (NEW)

Saiz tanah lot  : 70’L x 70’P
Banglo 1 tingkat : 5 bilik + 3 bilik air
Tempat letak kereta : 2 petak 
Luas  plan rumah    : 2,316 kp

Login Form

Shopping cart

Cart empty

E BOOK PERCUMA

Ebook Percuma Pelanbanglo

Mahu Contoh?

*Klik gambar di bawah :

CONTOH-PAKEJ-A

CONTOH-PAKEJ-BC

CONTOH-PAKEJ-D

Anda Mahu?

Testimoni

Menu-Testimony-PelanBanglo-com

X

Right Click

No right click